Volkswagen Aqua – auto iz budućnosti

Na velika vrta nam stiže auto budućnosti.Kineska studentkinja  Yuhan Zhang (21) je dizajnirala auto za potrebe takmičenja u dizajnu vozila pod pokroviteljstvom automobilskog giganta Volkswagena.Auto nosi naziv Volkswagen Aqua  i moči će da se vozi po skoro svim površinama,uključujući i močvarne predele,led i vodu.
Maksimalna brzina koju će ovaj auto moći da postigne je 100 km/h.Auto će pokretati dva elektro-motora koja će koristiti vodonik kao gorivo,čime će se  izbacivanje štetnih gasova svesti na minimum,i time zadovoljititi ekološki standardi.
Auto ima elegantan dizajn sa ćetiri ventilatora i integrisanim vazdušnim jastucima koji se naduvavaju,omogućujući automobilu da klizi po površini.
Yuhan Zhang  kaže: “Nema boljeg oblika transporta kao što je vazdušni jastuk jer tada vozilo putuje odnosno klizi podjednako dobro i na zemlji i na ledu ili vodi.”
Volkswagen-Aqua-Concept-03
Zaključak.
Dobro bi bilo da pored svih dizajnerskih noviteta koje nam ovaj auto donosi,poseduje i mogućnost putovanja kroz vreme kao auto iz filma “Back to the Future” (1985),jer po svemu sudeći u mnogome podseća na njega 🙂 .

Advertisements
Categories: Uncategorized | Tags: | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: